آموزش علوم تجربی مقطع متوسطه اول

آموزش علوم تجربی مقطع متوسطه اول

آموزش علوم تجربی مقطع متوسطه اول

آموزش علوم تجربی مقطع متوسطه اول

دل مرغ، آری؛ جگر مرغ، هرگز!

خیلی از افراد، علاقه فراوانی به مصرف دل و جگر مرغ دارند. اما آیا مصرف دل وجگر مرغ، از نظر بهداشتی، مشکلی ندارد؟

 

 

دکتر آراسب دباغ‌مقدم، دامپزشک، درگفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه» در این‌باره می‌گوید: «حساب دل مرغ از جگر آن جدا است. دل مرغ، منبع خوبی برای دریافت پروتئین و آهن محسوب می‌شود و اسید فولیک هم دارد. این عضو اندرونی، مشکل خاصی ندارد و می‌توان آن را مصرف کرد اما مصرف جگر مرغ، چندان توصیه نمی‌شود.»

وقتی که چرایی عدم مصرف جگر مرغ را از این متخصص بهداشت مواد غذایی پرسیدیم، پاسخ داد: «مطالعات فراوانی که در کشورهای مختلف، ازجمله ایران انجام شده، نشان می‌دهد که متاسفانه، در بسیاری از مرغداری‌های صنعتی، دوره‌های منع مصرف گوشت بعد از تجویز داروهای مختلفی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، رعایت نمی‌شود. به‌عبارت ساده‌تر، مثلا زمانی که به مرغ‌ها، آنتی‌بیوتیک می‌دهند، باید حدود 5 تا 14 روز از کشتار مرغ، خودداری شود. مساله‌ای که در موارد زیادی، رعایت نمی‌شود.»دانستنیهای علمی

این چه ربطی به جگر مرغ دارد؟ «ربطش این است که مقدار زیادی از این داروها، در جگر مرغ باقی می‌مانند زیرا جگر، محل سم‌زدایی است و بسیاری از داروها، قبل از دفع از بدن، داخل جگر به روش‌های مختلف آنزیمی، خنثی می‌شوند. به‌همین دلیل هم بسیاری از جگرهای مرغ، آلودگی بالایی، به‌خصوص به آنتی‌بیوتیک‌ها دارند.»دانستنیهای علمی

با این حساب، دکتر دباغ‌مقدم توصیه می‌کند که از مصرف جگر مرغ، خودداری کنید؛ مگر اینکه مطمئن باشید این جگر از مرغداری‌هایی با نظارت بسیار بالا بیرون آمده که اطمینان از این مساله هم کار چندان ساده‌ای نیست

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.